Voorgaande projecten

Eerste project: Toys 4 All| Stem zonder Gezicht

Project Toys 4 All, in juni 2017 uitgevoerd door SzG is een voorbeeld van het gedachtegoed, samen krachten bundelen voor een gemeenschappelijk doel. Met dit project beoogen wij:

 

  1. Kinderen die vrijwel nooit een speelgoedwinkel binnen kunnen lopen om iets leuks voor zichzelf uit te zoeken als gevolg van armoede binnen het gezin, konden dit nu wel ervaren.
  2. Als gemeenschap leerden wij wat voor kracht er uitgaat van delen, en hoeveel rijkdom er kan ontstaan wanneer men bereid is om te delen.
  3. Wij laten Rotterdam zien dat wanneer WIJ allemaal een beetje van onszelf geven/delen, deze krachten bundelen,  samenwerken aan een gemeenschappelijk doel, waartoe WIJ samen in staat zijn.
  4. En hopen wij anderen te inspireren om ook zoals ons te denken en op hun manier hetzelfde te doen en zullen wij handleidingen delen hoe wij zaken creëren.  Zodat WIJ met zijn allen samen verantwoordelijk worden voor nog heel veel meer Blije Gezichten in onze samenleving.
  5. Met onze projecten, willen wij mensen in de wijk meer in contact brengen en verbindingen laten ontstaan. Wij hebben geleerd dat wanneer je met samen voor een gemeenschappelijk doel staat afkomst, diversiteit, beperkingen geen rol speelt en er weer werkelijk contact ontstaat van Mens tot Mens en hoe leuk dat is.

 

Met trots en recht kunnen wij zeggen dat dit gelukt is. Met de hulp van drie stakeholders: Albert Heijn, Wijkcentrum ’t Klooster en ondernemer Tweedehands Lundia.

De Albert Heijn heeft voor ons speelgoed ingezameld, bij mensen en kinderen die bereid waren om iets van zichzelf te delen ten behoeve van anderen. Wijkcentrum ‘t Klooster stelde haar theater beschikbaar, een ondernemer stelde stellages beschikbaar en met mensen uit de wijk en de stad bouwden WIJ samen een ware speelgoedwinkel.  Deze drie stakeholders deelden iets van zichzelf en een aantal vrijwilligers deelden hun tijd. Er ontstond een speelgoedwinkel, goed voor 800 blije kinderen, drie hele basisscholen, vier kinderdagverblijven, die gratis en voor niets twee tot die cadeautjes mochten uitzoeken. Dit alles heeft ons geen cent gekost.

Op deze manier willen wij binnenkort ook o.a. Breakfast 4 All op scholen mogelijk maken, opdat geen enkel kind hier in Rdam nog langer met honger in de klas zit. Met de hulp van lokale ondernemers, de school en ouders/bewoners, willen wij een schoolontbijt voor alle kinderen mogelijk maken, zodat al onze kinderen iets in hun maag hebben om menswaardig de dag te kunnen starten. En we hopen om nog veel meer “4 All-projecten” te starten. In onze aanpak hoeft het gebrek aan geld geen reden te zijn om niet te kunnen meedoen in onze samenleving.

Gunnen/delen, krachten bundelen voor een gemeenschappelijk doel, powered by the community!

Post navigation